Op weg naar meer vitaliteit

Als vitaliteitscoach bied ik mensen en organisaties professionele ondersteuning bij leefstijl- en vitaliteitstrajecten. In een vitaliteitstraject gaan de coach en cliënt samen op zoek naar manieren om het potentieel en de vitaliteit van de cliënt naar een hoger niveau te tillen. Hierbij wordt gewerkt aan vitaliteit op fysiek, emotioneel, sociaal en spiritueel vlak. Doel is het realiseren van duurzame gedragsverandering.

Op individueel niveau coacht de vitaliteitscoach mensen naar zingeving, fysieke en geestelijke gezondheid en het benutten van hun talenten. Zo kunnen cliënten hun plezier in het werk hervinden. Ik begeleid cliënten bij vragen als: Wat kost energie en wat geeft energie? Hoe maak ik de juiste keuzes om mijn talenten volledig te ontwikkelen? Hoe versterk ik mijn geestelijke en lichamelijke conditie? Als vitaliteitscoach bied ik cliënten professionele begeleiding tijdens deze zoektocht.

Op het niveau van organisaties adviseer ik directies en managers op het gebied van vitaliteitsbeleid. Voor een organisatie zijn goed functionerende werknemers van groot belang, want vitale mensen werken effectiever en zijn minder vaak ziek. Bovendien doen zij hun werk met plezier. De werkgever kan in belangrijke mate bijdragen aan de effectiviteit en tevredenheid van zijn werknemers door te investeren in vitaliteitsmanagement. Als vitaliteitscoach help ik werkgevers daarbij en kan ik daarnaast vitaliteitstrajecten van a tot z begeleiden.